Csirkemájjal töltött karaj rántva, hagymás zsíros tört krumplival

csirkemaj-tolzott-karaj-rantva.jpg

A töltött rántott húsok általában nagy sikert aratnak mindenki körében. Most egy gyors és egyszerű változatot mutatok be, amely akár vendégvárás esetén is megállja a helyét. A hagymás zsíros törtkrumplival, pedig csak megkoronázhatjuk a kulináris élményt.

Hozzávalók 

  • 1kg sertés hosszúkaraj
  • 30dkg friss csirkemáj
  • 2ek zsír (lehetőleg mangalica, de jó bármilyen)
  • 1,5 kiló krumpli
  • 2 fej lilahagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1ek pirospaprika
  • 4tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa (legjobb a házi, saját magunk által készített)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Ha lehetséges kérjük meg a hentest, hogy a karaj szeleteket pillangó vágással szelje fel nekünk, így lesz kb. 5-6 szelet az 1 kilós karajból. Ha egészben vesszük meg ezt otthon is megtehetjük, minden második vágást nem vágunk végig, hanem hagyunk egy centit a húsból.  Ha a szeletek megvannak jöhet a klopfolás, fóliával letakarva a szeleteket laposra klopfoljuk, sózzuk borsozzuk.

A májat megtisztítjuk kisebb darabokra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a krumplit megpucoljuk sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben 1 kanál zsíron az egyik hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat, egy kis majoránnát, és borsot. (sózni nem szabad, mert a máj megkeményedik).

Együtt pirítjuk, kb. 5-6 percet, akkor jó, ha a májat megvágva már nem folyik.

Az elkészített májat az előkészített karaj szeletekre halmozzuk, majd feltekerjük, szükség esetén hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.

Ezután a szokásos módon bepanírozzuk, liszt, tojás (én egy pici tejet szoktam beletenni, illetve ételízesítőt), zsemlemorzsa. Majd bő forró olajban kisütjük.

Amíg sül a hús a másik hagymát, egy kanál zsíron szintén üvegesre pírítjuk, majd a végén a tűzről levéve egy evőkanál pirospaprikát szórunk bele.

A krumplit leszűrjük, majd összekeverjük a hagymás zsírral, ezután krumplinyomóval püré állagúvá törjük, ha nehezen menne egy pici vizet lehet hozzátenni, de ne vigyük túlzásba, nem kell folyósnak lennie.

Savanyú káposztával megspékelve nagyszerű választás.

Jó étvágyat kívánok!

Kalóriaszegénynek nem mondható étel, így inkább ebédre fogyasszuk, ne vacsorára, ha épp fogyókúrás időszakunkat éljük. A fogyásra ugyanis a legjobb módszer, ha keveset eszünk. Ezt azonban sokszor nehéz betartani, ilyenkor segíthetnek a fogyasztószerek. Genesis Sibutramine, Adipex Retard,Adipex-P, hogy néhányat említsünk név szerint. Ha járatlan a témában, akkor érdemes Sibutramine vélemények olvasásával kezdenie.

Címkék: gasztro, recept