Kárpátaljai turizmus: Grand Hotel Pilipec

grand hotel pilipec fulopfalvaSzállás a Kárpátokban, Fülöpfalván

A Kárpátok hegyei remek téli kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak a síelést kedvelő turisták számára. A síelés mellett a friss hegyi levegő és a helyi konyha is csalogatja a pihenni vágyókat.

A Fülöpfalván épült Grand Hotel Pilipec (Grand Hotel Fülöpfalva) négy csillagos szállással SPA és Wellness szolgáltatással várja vendégeit. A síelés, szánkózás után a meleg fürdő és a helyi házi pálinkák kívül-belül kellemesen átmelegítik a testet.

A hotel 700 méterrel a tengerszint felett épült, ahol a téli időszakban számtalan sípálya működik, nyáron pedig a Sipot-vízesés hívogat a Borzsavai havasokhoz tartozó hegyek közzé.

A fülöpfalvi turisztikai központ Kárpátalja második legmagasabban fekvő telepe Ukrajnában. A környéken mintegy 20 kilométernyi sípálya található, melyek többségéhez felvonó is tartozik.

A síelés szerelmesei mellett a kirándulások kedvelői számára is igénybe vehető az 1650 méteres magasságig közlekedő kétüléses felvonó, mellyel 30 perc alatt juthatunk el a Kárpátok tetejére. A lefelé vezető úton is igénybe vehetjük a felvonót vagy választhatjuk a turistautak valamelyikét.

Ha nyáron látogatunk a Grand Hotel Pilipec-be, kvadot bérelve barangolhatjuk be a környéket és látogathatunk el a szerelmesek szimbólumának is tartott Sipot-vízeséshez, ahol a legenda szerint örök szerelmet nyerhetnek azok a párok, akik ezt kívánják.

A kárpátaljai Grand Hotel Pilipec kényelmes, luxus kategóriájú szállást kínál a Kárpátokban, minden évszakban.

A téli sportok és kirándulások kedvelői és a nyári barangolások szerelmesei is megtalálják a megfelelő helyeket, programokat.

Kevesen tudják, hogy alig 100 évvel ezelőtt az osztrák trónörökös a Kárpátokat választotta téli kikapcsolódása helyszínéül az osztrák Alpok helyett. A turizmus fellendülésének egyetlen akadálya a meglehetősen rossz utak. A határtól Vereckéig elsőrendű országúton haladhatunk, a hátralévő 40 kilométeres útszakasz viszont meglehetősen elhanyagolt állapotban van, ettől függetlenül ajánljuk a síturizmus kedvelőinek ezt a szállást.

H. Cs.

Grand Hotel Pilipec weboldala: http://grandhotelpylypets.com/en

Tovább