A Kárpáti Igaz Szó új honlapja

Ez a bejegyzés a Kárpáti Igaz Szó c. magyar közéleti lap, újság (Kárpátalja) online kiadásáról adott hírt 2011-ben. A szerkesztőség sajnos - mint ezt a későbbi frissítésekben is jeleztem - nem használta ki az internetes megjelenés lehetőségeit, a honlap nem vált hírportállá. Ráadásul magának a lapnak a színvonala is folyamatosan romlik az utóbbi években. Egyre provinciálisabbá, igénytelenebbé vált, az újságírók teljesítménye siralmas. Ennél is nagyobb gond, hogy a független újságírásnak még a szele sem érintette meg a KISZót, 2005-ös újraindulása óta az ukrán hatalmi érdekek közt saját politikai karrierjét építgető Gajdos István iránti szolgahűség jellemezte - de ez legalább bizonyos (olykor túlzó) baloldaliságot, demokratikus és liberális szemléletet kölcsönzött az újságnak. Ám egy ideje a lapon súlyos identitásválság figyelhető meg, sőt, ez a világnézeti elbizonytalanodás oda vezetett, hogy a Kárpáti Igaz Szó ma, a kiélesedő ukrajnai krízis közepette - 2013-2014 - a szélsőségesen nacionalista, rasszista, antiszemita, homofób, antiliberális és antidemokratikus magyarországi politikai párt kárpátaljai szócsövévé látszik degradálódni. Ez a roppant szomorú körülmény arra késztetett, hogy ezt a bevezetőt ide tűzzem a honlap 2011-es bemutatásának eredeti szövege elé. - BDK, 2014. augusztusa   - Az eredeti bejegyzés, majd a frissítések:

Megújult a Kárpáti Igaz Szó honlapja, átláthatóbb lett a struktúrája, visszakereshetőbbek az anyagai, és fontos, hogy a nyomtatott lap számai szerinti visszakeresés is (újra) lehetővé vált az archívumban.. Az új honlap még tesztüzemben működik. A megnyitáshoz >>katt a képre

a Kárpáti Igaz Szó honlapja

Frissítés, 2012. október. A tesztüzemet követően a honlap valódi online hírportállá kezdett fejlődni. A nyomtatott lap anyagain túl számos friss hírt közölt, kisebb saját online-anyagok is megjelentek. Kísérlet történt egyfajta közösségi élet megteremtésére (chat, Facebook), illetve kárpátaljai szerzők blogjainak az integrálására. Később ez a folyamat lelassult, majd le is állt. Jelenleg a honlapon csupán a nyomtatott verzió cikkei olvashatók, így a szájt alig több, mint egy print kiadvány statikus online verziója.

Frissítés 2014. Miközben a Kárpáti Igaz Szó nagy riválisa, a Kárpátalja hetilap hírportálként kezdett működni és miután a beregszászi főiskolán készülő Kárpátalja Ma is napi több frissítéssel követi a világ és Kárpátalja eseményeit, aközben a KISzó továbbra is csak a print cikkeket közli digitális formában, más, új, aktuális hír nincs a honlapon. Igaz, hogy afféle "társlapként" beindult a Tisza News egy valódi online hírportál igényével, de azért ez mégsem az, mintha az Igaz Szó vállalna fel online működést.

Más: .A Kárpáti Igaz Szó történetét bemutató weboldalam a lap nevére keresve az első 10 Google-találat közt szerepel, mi több, ez a blogposzt is ott található az élbolyban, ezért egy kis honlapoptimalizálás alá vetem.

Kárpátalja magyar lapja, a Kárpáti Igaz Szó

A fentebbi linkre kattintva megismerhető a sajtóorgánum története, megtudható múltbéli működésének több érdekessége - meglehetősen részletes leírások alapján. Így olvashatni a Kárpáti Igaz Szó 2005-ös kettéválásáról, amikor két azonos nevű újság jelent meg Kárpátalján - mintegy sajtótörténeti egyedülvalóságként.

Más: Egy SEO-fricska lehetősége: Kárpáti Igaz Szó (optimalizálás) - Szószedet: kárpáti, kárpátalja, lap, újság, sajtó, laptörténet, honlap, kárpáti igaz szó, kiszó, kisz, újság, napilap, igazszó, ungvár, szerkesztőség, napilap, hetilap, magazin, sajtó, orgánum, fórum

Címkék: média, web