Országos visszhangot kapott a kárpátaljai böllérfesztivál

karpatalja boller fesztival versenyRosszindulatú provokáció, állatvédők akciója, vagy zseniális marketingfogás?

Több ukrán hírportálon is írtak a január 30.-án Mezőgecsén megrendezésre kerülő nemzetközi böllérversenyről. Először a zakarpattya.net.ua oldalon jelent meg egy írás, mely szerint Kijevben, Magyarország Nagykövetsége előtt tüntetők jelentek meg, akik követelték a „hentesfesztivál” betiltását. A weboldal sajnos csak saját híreire hivatkozik a cikkben, a feltett fotó pedig nagyon apró, annyi azonban látszik rajta, hogy nem az említett helyszínen készült. Mivel egyetlen ukrán portál sem hozta le a hírt, ezért nehéz eldönteni, hogy valóban megtörtént-e az eset.

A böllérfesztivál előestéjén az ua-reporter.com hozott le egy nyilvánvalóan tréfának szánt cikket, melyben azt írták, hogy az állatvédő vegán terroristák elrabolták a „kivégzésre váró állatokat”, és amennyiben nem tiltják be a böllérfesztivált, óránként elpusztítanak egy sertést.

Maga az, hogy állatvédők tiltakoznának a faluban nyilvánosan, tömegesen leölt állatok jogaiért, érthető lenne. Ebben a formában azonban egy marketing kampányfogásnak tűnik az egész.

Most egy  újabb hír jelent meg a hírportálokon, mely szerint a tiltakozók megjelentek a X. Kárpátaljai Böllérfesztivál helyszínén, és „Disznók és genntesek egyenlő joga van az élethez!” feliratú táblával vonultak végig a helyszínen.

Atrocitásokról nem érkezett hír, a hírt egyetlen más kárpátaljai hírforrás sem hozta le.

Országosan hatalmas visszhangot kapott a sajtóban a kárpátaljai böllérfesztivál. Kárpátaljai böllérfesztivál, hentes verseny, Mezőgecse, vegán terroristák, kijevi nagykövetség,