Minden orosz céget betiltatnak

karpataljai kamion blokadNem csak az orosz kamionokat, minden orosz érdekeltségű céget és vállalkozást blokád alá szeretnének vonni a Jobb Szektor kárpátaljai tagjai - nyilatkozta Tarasz Dejak, aki az ukrajnai kamionblokád szervezője, egyben a Jobb Szektor kárpátaljai szárnyának, a "Karpatszka Szicsnek" a vezetője is.

Az aktivista nyilatkozata szerint, jelenleg analitikusaik az ukrán és orosz fél veszteségeit mérik fel, amit az országossá vált, kárpátaljai kamionblokád okozott (ért el).

Mivel Lengyelország megnyitotta határait az orosz fuvarozók előtt, ezért a szállítmányozók Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül közlekednek, így Ukrajnában és ezen belül Kárpátalján nincs szükség a kamionok megállítására.

Akciónk felhívta a hatalom figyelmét minden orosz érdekeltségre, melyek Ukrajna területén működnek, s most elkezdjük az orosz üzleti vállalkozások ellehetetlenítését. Már rendelkezünk az SzBU (ukrán titkosszolgálat) támogatásával, mivel vezetőik és Kárpátalja főügyésze személyesen keresett meg minket. Beszéltünk a Megyei Tanács elnökével és a március 11-i ülésen a képviselők szavazhatnak az orosz érdekeltségű cégek betiltásáról – mondta Tarasz Dejak a munkachevo.net hírportálnak.

H.Cs

Tovább